Els alumnes d'educació secundària estan cridats, aquest dimecres, a secundar una vaga en rebuig a les proves finals o "revàlides" que fixa la LOMCE a final de quart d'ESO i de segon de Batxillerat, protesta a la s'han unit els pares de la confederació majoritària de l'ensenyament públic.

La jornada de mobilitzacions inclou manifestacions en més de 50 ciutats d'Espanya i en prop d'una desena a l'estranger.

A nivell nacional les protestes compten amb el suport de la majoria dels sindicats de docents de l'ensenyament públic, la Cimera Social Estatal i dels partits PSOE, Podem i IU.

Aquesta és la primera vaga educativa durant aquest curs 2016-17 i la tercera des que Íñigo Méndez de Vigo és ministre d'Educació.

La secretària general del Sindicat d'Estudiants, Ana Garcia, ha destacat el suport des de diverses ciutats estrangeres a la vaga ja que hi ha previstes concentracions davant els consolats espanyols a ciutats com Atenes, Berlín, Londres, Glasgow o Nova York. "Molts països s'han fet ressò de la nostra lluita" perquè alguns tenen lleis que reflecteixen, segons la seva opinió, el mateix esperit que té la Lomce pel que fa a "atacar els joves de famílies humils perquè no puguin seguir els seus estudis". El SE critica que les revàlides que fixa la Lomce impedeixin als alumnes que no les superin a no poder continuar els seus estudis.

"Retirada de les revàlides", "Derogació de la Lomce" i "Reversió de les retallades" són alguns dels lemes per a aquesta mobilització d'aquest 26 d'octubre.