El president del Govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha confessat aquest dimecres sentir-se "enormement entristit" per la mort de l'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá. "Es fa molt dur això", ha manifestat visiblement emocionat.

Així s'ha pronunciat Rajoy als passadissos del Congrés, després de participar en la sessió de control del Govern espanyol, poc després de conèixer que l'exregidora --investigada en un suposat cas de blanqueig de capitals per part del Grup Municipal de l'Ajuntament de València-- ha patit un infart a un hotel de Madrid.

Rajoy ha assegurat que, com a president del Partit Popular, volia transmetre a la seva família i a tots els membres del PP el seu "sentiment" i el seu "pesar", ja que, segons ha confessat, estaven "enormement afectats".

«Ha dedicat a la seva vida a València»

"Rita Barberá ha dedicat la seva vida a València, ha estat durant 24 anys alcaldessa i escollida molts cops per majoria absoluta. Ha dedicat la seva vida al Partit Popular", ha declarat el president del Govern espanyol.

A continuació, ha revelat que va tenir l'"oportunitat" de parlar amb ella "fa molt poc" quan "va haver de declarar". Dilluns passat Barberá va declarar davant el Suprem pel cas Imelsa, en què va reconèixer haver donat 1.000 euros al PP i es va remetre al comitè de campanya.

"Realment em sento enormement entristit. La vaig conèixer en la dècada dels 80 i l'any 91 vam negociar la candidatura a l'Ajuntament de València i realment es fa molt dur això. Moltes gràcies", ha dit Rajoy als periodistes visiblement emocionat.