L'ONG va apuntar que la zona que va des de la carretera que condueix a l'aeroport internacional d'Alep fins a Al Sajur es troba ara sota el domini de les autoritats.

En les últimes hores, els efectius governamentals del president sirià, Baixar al-Assad, van recuperar el barri d'Al Sheikh Jader i van conquerir els d'Al Haidaria i Al Sajur. També tenen el domini parcial del districte d'Al-Xeikh Fares.

Per la seva banda, les Forces de Síria Democràtica (FSD), una aliança armada kurdoàrab que rep suport dels EUA, ha pres el control de punts adjacents, com parts del barri de Bustan al Basha i Al Helik al Tahiatani.

Així mateix, fonts militars sirianes, citades per l'agència de notícies oficial Sana, van assenyalar que unitats castrenses van recuperar el domini total de l'Sajur.

En els últims dos dies aquestes unitats han recuperat els districtes de Yabal Pere, Helik, Masaken Hanano i altres àrees dels voltants després de matar les últimes agrupacions de «terroristes» que quedaven allà, van afegir les fonts militars.

L'avanç de l'exèrcit sirià i dels seus aliats s'ha produït gràcies al fet que «estan fent servir tota mena d'armes, algunes de prohibides internacionalment», va dir ahir el portaveu de l'opositora Agrupació Fastaqim, Omar Saqar.

La font, que es troba a la part oriental de la població, va explicar per telèfon que les autoritats i els seus aliats han bombardejat en els últims dies l'est d'Alep amb tot tipus d'armament com «barrils d'explosius que contenien gasos tòxics, míssils Grad amb napalm i bombes de dispersió».

El progrés dels soldats i dels milicians progovernamentals també ha estat possible gràcies al «silenci de la comunitat internacional cap als crims» que s'estan cometent a Alep, va subratllar el portaveu.

En aquest sentit, Saqar va indicar que els aliats del president sirià, Baixar al-Assad, estan subministrant tota classe d'armes, en referència a Rússia i Iran, mentre que «els amics del poble sirià l'únic paper que han exercit és el d'espectador».

Les forces armades sirianes han pres el control total de sector nord de la part oriental d'Alep, després d'obtenir el domini de diversos districtes que estaven en poder dels insurgents.