La Policia Nacional de Colòmbia ha difós aquest divendres un vídeo amb les primeres imatges del rescat de Erwin Tumiri, el tècnic que va sobreviure a l'accident de l'avió que traslladava l'equip de futbol brasiler Chapecoense, que es va estavellar el 28 de novembre al departament colombià de Antioquia.

En l'enregistrament es pot veure Tumiri molt commocionat, per moments amb els ulls tancats, escoltant les preguntes del policia que l'ha trobat i responent en veu baixa. "Et fa mal?", li pregunta l'agent, pregunta a la que el jove tècnic li respon que no i que només té dolor "als braços".

Protegit del fred amb una jaqueta que li ha donat abans l'agent i en plena nit tancada, el supervivent de l'accident escolta les paraules i indicacions del policia fins que, en un moment donat, comença a preguntar pels altres tripulants cridant-los pel seu nom en veu alta. "On estarà l'Alex?", es pregunta, abans de cridar el nom d'un altre company.

"Està molt distant", comenta en aquest moment el policia, dirigint-se per ràdio als seus companys de rescat. L'agent li diu llavors a Tumiri que mantingui la calma i el jove llavors afirma, encara atordit: "La meva tripulació".

Erwin Tumiri i l'auxiliar de vol Ximena Suárez han estat els dos únics tripulants de l'aeronau que han sobreviscut al sinistre aeri a la zona de Cerro Gordo de la Unión, en Antioquia. L'accident va acabar amb la vida de 71 persones.

Segons la premsa colombiana, Tumiri ha explicat que va aconseguir sobreviure perquè va seguir els protocols de seguretat i es va mantenir en posició fetal durant l'impacte de l'avió contra terra.