Federico Trillo ha anunciat la seva dimissió com ambaixador espanyol a Londres durant una roda de premsa convocada de manera urgent. Aquesta decisió arriba després que el Consell d'Estat dictaminarà que el ministeri de Defensa va ser responsable de la tragèdia del Yak-42 el 2003.

Trillo és fins a la data l'únic ambaixador polític --que no és diplomàtic de carrera- nomenat pel Govern de Mariano Rajoy. Porta en el lloc des de 2012 i el seu cessament estava previst per a "les pròximes setmanes o mesos", segons confirmava aquest mateix dimecres el ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis.

L'Executiu té pendents de renovar un total de 72 ambaixades, entre elles la de Londres, i el mateix cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha indicat aquest dijous, unes hores abans que parlés Trillo, que el seu relleu es produiria dins aquesta rotació prevista, perquè "toca".

Rajoy desvinculava així el relleu de Trillo de l'informe del Consell d'Estat que conclou que l'Administració va tenir part de responsabilitat en l'accident del Yak 42 en què van morir 62 militars a l'any 2003, quan Trillo estava al capdavant del Ministeri de Defensa.

Però després d'aquest informe, i sobretot després que l'actual titular de Defensa, María Dolores de Cospedal, assumís les conclusions d'aquest informe, van refermar les exigències des del PSOE perquè el Govern cessés a Trillo de manera "fulminant".