Un militar ha obert foc després de ser atacat aquest matí a prop del museu del Louvre, a París, deixant greument ferit l'agressor, segons ha informat la ràdio francesa RTL.

D'acord amb la premsa local, un home armat amb un ganivet s'ha abalançat contra el policia. Fonts consultades per Reuters indiquen que el sospitós intentava entrar amb una maleta al Louvre.

El Ministeri de l'Interior ha confirmat en Twitter que hi ha "un incident greu de seguretat pública" en el Louvre, per la qual cosa ha ordenat el desplegament d'efectius a la plaça.

La plaça i el museu han estat evacuats i tancats, i els accessos al metro al Louvre s'han clausurat. Els agents han establert un cordó de seguretat.

França es troba en estat d'emergència des dels atemptats perpetrats per milicians de l'Estat Islámic el 13 de novembre del 2015 a la capital francesa, que van deixar 130 morts.

L'últim gran atemptat va tenir lloc la nit del 14 de juliol, durant les festes del Dia de la Bastilla, quan Mohamed Lahouaiej Bouhlel va atropellar amb un camió el passeig marítim de Niça, matant 86 persones.

Detingut un segon sospitós per l'atac al Louvre

Una segona persona ha estat detinguda per la seva presumpta implicació en l'atac perpetrat aquest divendres per un home armat amb un matxet en l'entrada del museu del Louvre, segons ha informat el portaveu del Ministeri de l'Interior, Pierre-Henri Brandet.

"Una segona persona amb comportament sospitós ha estat detinguda", ha dit Brandet en declaracions a la premsa recollides pel diari francès 'Li Figaro'. De moment, es desconeixen les identitats d'aquesta persona i de l'agressor.

Interrogat per la premsa, Brandet ha refusat especular i ha indicat que el paper de tots dos en l'atac haurà de determinar-ho la Fiscalia, que ja ha obert una investigació sobre el tema en relació amb delictes de terrorisme.

El succés ha tingut lloc sobre les 10.00 quan "un atacant que anava armat amb un matxet s'ha precipitat contra els militars" que estaven patrullant la plaça del Louvre "proferint amenaces" i cridant "Al·là és gran", ha explicat el prefecte de la Policia de París, Michel Cadot.

Un dels soldats ha obert foc per neutralitzar l'agressor, que ha rebut fins a cinc trets en el ventre i es troba en estat greu. L'uniformat també ha resultat ferit en el cuir cabellut, d'acord amb el comissari de la capital francesa.