La Policia acaba de lliurar al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga l'origen de la fortuna de la família Pujol, un pendrive "que podria contenir dades" relatives a aquella investigació i que va ser trobat per un inspector "ordenant els diferents calaixos i armaris del seu despatx".

El jutjat ha fixat per dimarts que ve, dia 14, la diligència d'obertura, bolcat i anàlisis de l'esmentat dispositiu de memòria, que va ser lliurat el passat 6 de febrer per un agent de la Policia Nacional i el seu contingut encara no es coneix.

A l'octubre del 2016, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) va presentar al jutge un informe contra Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, basat també en un pendrive la procedència del qual investiga ara el magistrat en una peça separada.

De fet, el mateix 6 de febrer va acordar citar com a testimonis l'exnúmero 2 de la Policia Eugenio Pino i el comissari Marcelino Martín Blas perquè ajudin a aclarir d'on va sortir la informació continguda en aquell informe que acusava Jordi Pujol fill d'ocultar 4,4 milions d'euros un cop imputat.

El jutge va citar els comandaments policials després d'una denúncia per falsedat documental de l'exdirector de l'agència de detectius Método 3 Francisco Marco, qui assenyala dos dels seus exempleats com a col·laboradors a sou de la Policia per obtenir proves de forma il·legal sobre diferents càrrecs polítics o comandaments policials catalans.

Ara, un policia s'ha presentat al jutjat amb un pendrive de 8 gigues de capacitat i ha explicat que conté dades utilitzades per la Brigada Central de Blanqueig i Anticorrupció de la Policia en la investigació d'aquest cas.

L'agent també ha indicat que "fa uns dies" l'inspector en cap de Blanqueig d'aquella Brigada es va presentar al seu despatx i li va dir que, "ordenant els diferents calaixos i armaris del seu despatx", l'havia trobat.

Va ser el propi inspector qui li va comentar que aquell llapis de memòria podria contenir dades relatives a la investigació sobre els Pujol, va dir l'agent al jutge.