El President català, Carles Puigdemont, va afirmar ahir que se sent «reconegut» en les paraules de l'expresident català Artur Mas en el judici per la consulta del 9-N, i tots dos van dir al govern central que «fins i tot en el temps de descompte encara és a temps de rectificar».

Puigdemont va rebre al Palau de la Generalitat, en acabar el judici arran de la consulta sobiranista del 9-N, els encausats Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, a més de Francesc Homs, i va comparèixer en roda de premsa juntament amb el seu antecessor en el càrrec.

El President català va indicar que és moment de «dialogar» a través de la política i no de «fiscals i tribunals», i va dir que «el govern encara és a temps de rectificar, fins i tot en temps de descompte», perquè és el moment de tenir «coratge» i «escoltar» en una «taula política», va remarcar.

Unes declaracions que va subscriure Mas: «aquest és el nostre estil, però és l'estil que finalment porta que sigui gent del nostre partit els que avui són als tribunals», va afirmar l'expresident.

El líder del PDeCAT va denunciar que no han estat jutjats per un «delicte de desobediència, que, dit així, gairebé fa riure», ja que ha estat un judici «instat pel govern espanyol», i va destacar que «això d'afinar» la Fiscalia és una «pràctica corrent» a l'Estat.

D'aquesta manera, va incidir que el judici s'ha produït perquè el 9-N, que inicialment el govern central «va ridiculitzar», es va convertir en «un dels fets democràtics més notables» gràcies als voluntaris i els ciutadans catalans que van anar a votar.

Citant el president nord-americà Theodore Roosevelt, Mas va dir que «una democràcia, per fer-se gran, ha de progressar cada dia, i si no progressa o deixa de ser gran, deixa de ser democràcia», i va afegir: «hi hagi la sentència que hi hagi, la democràcia espanyola, que ja no era gaire gran, és una mica més petita».