Junts pel Sí i la CUP van vetar ahir les sol·licituds de compareixences de l'oposició pel cas Santi Vidal, com la dels consellers d'Exteriors, Raül Romeva, de Justícia, Carles Mundó, de Governació, Meritxell Borràs, d'Interior, Jordi Jané, i de Presidència, Neus Munté, a més de la del exjutge i exsenador d'ERC.

Abans de la compareixença del vicepresident Junqueras es va procedir a votar les compareixences que havien sol·licitat els grups de l'oposició de diversos consellers i d'alts càrrecs, com Carles Viver Pi-Sunyer, a més de la de l'exjutge i exsenador. Com estava previst, JxS i la CUP es van aliar votant en contra de totes peticions de compareixences presentades per C's i PSC al·legant que era «suficient» amb la compareixença d'ahir del vicepresident català i líder d'ERC, que sí que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

El diputat de la CUP Carles Riera va argumentar que Junqueras ja va oferir explicacions «adequades» en l'últim ple del Parlament, i que la compareixença d'ahir, també en qualitat de líder d'ERC, era «consistent i suficient» per aportar «més claredat i transparència» en el cas, així que no eren necessàries les compareixences d'altres membres del Govern.