El berguedà Toni Massanés i l'igualadí Jordi Savall han rebut aquesta tarda el prestigiós Premi Ciutat de Barcelona 2016. El primer, en l'apartat de gastronomia i el segon, en música.

La resta de guardonats són Alessandro Scarnato en l'àmbit de la historiografia, la Sala Beckett en la d'arquitectura, Antoni Hervàs en les arts visuals, Carme Rovira Virgili en les ciències experimentals i la tecnologia, Salvador Aznar Benitah en les ciències de la vida, Mariana Enríquez en la literatura castellana, Carles Rebassa en la catalana i l'Agrupació Senyor Serrano en el teatre. Leandro Mendoza en la categoria de circ, Taller Escola Sant Camil en la cultura popular i tradicional, Loscorderos.SC en la dansa, La Casa de Carlota en el disseny, "Cabal Musical" del Taller de Músics en l'educació, Andreu Missé en els mitjans de comunicació, Maria Arnal i Marcel Bagés en la música i Miquel Desclot en la traducció.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, present a l'acte ha lamentat avui la precarietat laboral en la cultura i en la ciència. Colau ha presidit l'acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona juntament al tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

L'alcaldessa ha advertit al sector de la cultura i la ciència dels dos riscos als quals s'exposen: caure en la "captura institucional", que "ofega i desnaturalitza la creació", o ser víctimes de l'"abandonament" institucional, que pot fer que la creació es converteixi en un "bé de consum" i una "mercaderia".

De la seva banda, Collboni ha subratllat que Barcelona destina un 5 % del seu pressupost, o un 5,6 % si es té en compte allò que destinen els districtes, cosa que homologa la capital catalana amb la resta de ciutats del món que més aposten per la cultura.