Madrid Fashion Week ha obert aquest divendres la seva primera jornada de desfilades amb un sincer homenatge a Bimba Bosé, amb un vídeo de fotografies de la model durant els seus anys de treball a la passarel·la madrilenya que evocaven l'empremta que ha deixat entre dissenyadors, perruquers i companys de professió. Moments de Bimba a la rebotiga, durant sessions de maquillatge o escenes disteses, cantant amb Alaska i Mario Vaquerizo, unes imatges entranyables del seu pas per Madrid Fashion Week, que va trepitjar per última vegada l'any passat quan va desfilar per al seu amic David Delfín.

Just després d'un calorós aplaudiment en la seva memòria, Juan Vidal ha presentat sobre la passarel·la els seus últims dissenys. Una col·lecció embolicada en or i amb influències art decó. «Una paleta brillant», comenta Vidal, en la qual també gaudeix de protagonisme el negre i el verd oliva.

«La col·lecció pretén ser una barreja de cultures, amb referències al modernisme, l'art decó i amb certs tints folks», apunta l'alacantí. Mànigues d'una sola peça que s'expandeixen, talls de biaix enroscats al cos, batins que viatgen fins al quimono japonès i plomes d'estruç que aprofundeixen en el moviment a les peces construeixen un look sofisticat, però del qual emergeix el déshabillé que imprimeix el folk», explica Vidal.