El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, haurà de declarar el dilluns 6 de març com a investigat en el cas Auditori de suposada corrupció urbanística quan era alcalde de Puerto Lumbreras, que investiga prevaricació continuada, frau, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics.

Segons el Tribunal Superior de Justícia d'aquesta autonomia, el magistrat instructor del cas Auditori, Julián Pérez-Templado, ha iniciat les diligències prèvies per investigar el projecte, l'adjudicació, l'execució i la recepció de les obres d'aquesta sala i va cridar a declarar Sánchez, que va anunciar que ho farà «per aclarir les coses», ja que «com més aviat s'aclareixi tot, millor».

Mentre «hi ha gent a la qual no interessa que se sàpiga la veritat, a mi m'interessa que se sàpiga com més aviat millor», va afirmar el president murcià. Per a això, aportarà la seva declaració i documentació i demanarà «noves diligències» en el que va considerar «una bona ocasió i oportunitat» per explicar la seva participació en aquest assumpte.

Va recordar que, segons la seva opinió, el que s'investiga és «una qüestió absolutament administrativa» sobre l'«expedient d'una subvenció» de 6 milions del govern autonòmic a l'ajuntament que ell presidia, i va assegurar que demostrarà «que tota la subvenció està invertida en aquesta obra», el que serà «fàcil».

El partit que va permetre la seva investidura, Ciutadans, va demanar per boca dels seus portaveus al Congrés, Juan Carlos Girauta, i a l'autonomia, Miguel Sánchez, la dimissió del president murcià i que es proposi un candidat alternatiu entre els diputats autonòmics del PP com a nou cap de l'executiu.

Tots dos van recordar que a dimitir l'obliga també la imputació per delictes de corrupció la Llei murciana de transparència, la mateixa paraula donada per part de Pedro Antonio Sánchez i el primer punt del pacte d'investidura amb Ciutadans, un assumpte que, segons Girauta, gestionarà l'organització autonòmica del partit taronja.