Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han confirmat que "no hi ha cap indici raonable que faci pensar en una acció terrorista" de l'home que conduïa un camió de butà robat i que ha estat detingut després d'una persecució policial que havia començat a l'Avinguda Paral·lel i que ha acabat quan intentava entrar a la Ronda Litoral en direcció contrària.

Amb tot, la Comissaria General d'Informació dels Mossos, que s'ha fet càrrec de la investigació, no descarta cap hipòtesi. Segons els agents que l'han perseguit, l'home conduïa "obsessivament cap endavant, sense cap voluntat d'apartar-se dels vehicles que li venien de cara", però tampoc d'envestir-los o atropellar les persones que es trobaven en els passos de vianants.

El detingut és un home de 32 anys, amb passaport amb nacionalitat sueca, i no portava cap tipus d'arma en el moment de la detenció. De moment, la hipòtesi més fiable és que havia arribat fa pocs dies o fins i tot poques hores a la ciutat de Barcelona.

Els fets

La Guàrdia Urbana ha detingut a trets aquest dimarts al matí el conductor d'un camió de butà que anava en contra direcció i es disposava a accedir a la Ronda litoral de Barcelona. L'home és de nacionalitat sueca.

Segons fonts consultades, el camió de butà ha estat robat a les Drassanes., D'allà, ha començat una fugida, carregat fins dalt de bombones. Ha enfilat la via ràpida per intentar accedir en direcció contrària a la sortida 22 de la Ronda Litoral mentre i ha anat envestint els cotxes que se li posaven ple mig. Aquesta sortida es troba molt a prop de l´Estació de França i del Parc de la Ciutadella.

Durant la fugida cap a la Ronda, el vehicle ha anat perdent algunes de les bombones pel camí fins arribar al punt on ha aturat la seva marxa després de ser interceptat a trets pels agents policials. Hi ha hagut trets, a l'aire i a més, el vehicle ha rebut almenys un impacte a la part davantera.

Entre els vehicles afectats per la fugida hi ha dos turismes que en aquell moment sortien de la ronda per la sortida 22 i que el camió els ha causat danys materials, tot i que el seus conductors han resultats il·lesos, tal com ha explicat un d´ells a l´ACN.

Minuts després de l´incident, el trànsit s´ha anat normalitzant i només s´ha tallat la sortida per on intentava entrar el camió, mentre que l´entrada ja s´ha reobert de nou. Pel que fa els carrils centrals, es troben tots oberts en els dos sentits de la circulació.

D´altra banda, fins al lloc s´hi ha desplaçat un altre camió de butà per fer-se càrrec de les bombones que transportava el vehicle sinistrat. Mentrestant, la Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra han continuat a la zona fent les comprovacions pertinents en el marc de la investigació per aclarir els fets.