El president del Govern, Mariano Rajoy, ha instat aquest dimarts els independentistes catalans a deixar "d'inventar-se conspiracions" de l'Estat i ha subratllat que l'única operació que ell ha dirigit ha estat la destinada a superar la crisi.

Rajoy ha rebutjat d'aquesta forma l'existència d'una suposada "operació Catalunya", per la qual li ha preguntat davant el ple de la cambra alta la senadora d'ERC Mirella Cortés. "S'ha organitzat un nou GAL sense violència física però que ha mantingut les males arts", li ha retret la sallentia.

Cortés li ha demanat en la sessió de control del Senat que expliqui si està informat d'aquesta operació, que ha precisat que consisteix a utilitzar l'aparell de l'Estat i els seus fons reservats per desacreditar il·legítimament els polítics independentistes.

"L'argument de la conspiració -li ha contestat Rajoy- és molt curt perquè estalvia la molèstia de pensar, exculpa el que utilitza l'argument de tota responsabilitat, l'endossa al millor amic de l'home, que és el boc expiatori, i arracona el convenient seny per moure's en els assumptes públics".

L'operació "pastanaga"

"Deixin-se d´inventar operacions. No sé que és l´operació pastanaga", ha continuat Rajoy, el qual, a més, ha demanat a la senadora d'ERC que apliqui la seva imaginació i el seu temps a fins més nobles i profitosos, perquè això li ho agrairà "el comú dels mortals".

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anat més enllà i ha acusat el govern de la Generalitat de practicar el "pensament únic" i tenir un concepte "patrimonialista" de Catalunya "propi d´altres règims".