El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, compareixerà el proper 1 de març al Congrés dels Diputats per explicar si va rebre pressions polítiques per no acusar el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, en el cas Púnica. La Mesa de la Comissió de Justícia va acordar fixar la compareixença de Maza a dos quarts de dotze del migdia del proper dimecres.

Maza anirà al Congrés a petició del grup socialista i de Ciutadans, que van reclamar la seva compareixença urgent arran que la Fiscalia s'oposés a la investigació a Sánchez, en contra del criteri de les fiscals del cas.

El fiscal general ja va explicar públicament que no va rebre cap tipus de pressió i va afegir que es va basar en criteris tècnics, en considerar que Sánchez no va incórrer en cap responsabilitat penal per intentar contractar els serveis de la trama Púnica per millorar la seva reputació, ja que aquests contractes no es van signar i no hi va haver mal a les arques públiques.

Els grups de l'oposició també demanaran explicacions sobre un hipotètic canvi de criteri de la fiscalia respecte de l'expresident de la Rioja i vicepresident del Senat, Pedro Sanz, en la investigació relativa a la construcció d'un xalet.

Atès que la Fiscalia no està sotmesa al control parlamentari i només es pot citar el fiscal general per motius genèrics, el PSOE ho va fer perquè expliqui «la persecució de delictes de corrupció en els quals resultin implicats autoritats o càrrecs públics».

Ciutadans va demanar que comparegui per exposar els seus requisits per mantenir els principis de legalitat, imparcialitat i defensa de l'interès públic «fent-los compatibles amb els d'unitat d'actuació i dependència jeràrquica».

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, no descarta la possibilitat d'una moció de censura contra Sánchez si el Partit Popular incompleix el pacte d'investidura signat a Múrcia i, un cop imputat, el president d'aquesta autonomia es manté en el càrrec i no és rellevat pel seu partit.