El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha titllat aquest dimecres al Parlament de "molt greu" la falta d'inversió del Govern central en el Corredor Mediterrani i ha criticat que no hi hagi un calendari establert per a la construcció de l'obra ferroviària.

"Estem sotmesos a un nivell d'inversió dramàtic. El Govern de Catalunya i del País Valencià estem junts en això", ha assegurat en resposta a una pregunta de la diputada de JxSí Meritxell Roigé sobre l'estat d'execució del Corredor Mediterrani.

Els governs de Catalunya i de la Comunitat Valenciana van lamentar la setmana passada que el túnel entre les estacions madrilenyes d'Atocha i Chamartín s'hagi pagat amb fons destinats inicialment al Corredor Mediterrani, uns 935 milions d'euros.

Rull ha opinat que estan en joc molts llocs de treball i inversió pública i privada i ha llançat un missatge a la Generalitat valenciana: "Sabem què volem i com. Fem-ho junts".

Roigé ha retret a l'Estat els "incompliments importants en planificació i execució" de la infraestructura i ha criticat el fet que els fons destinats al Corredor Mediterrani s'inverteixin en obres ferroviàries en la Comunitat de Madrid.