Álvaro Ruiz-Mateos, el fill petit de l'empresari desaparegut el 2015, s'ha assegut aquest dijous al banc dels acusats al jutjat penal 1 de Lleida acusat de dos delictes de lesions, juntament amb tres acusats més. El judici, però, no s'ha celebrat perquè les parts han arribat a un acord i la jutgessa ha emès la sentència 'in voce'. Ruiz-Mateos ha estat condemnat a dos mesos de presó (que s'han substituït per una multa de 960 euros) i a indemnitzar amb 85.000 euros els dos joves a qui va apallissar la matinada del 31 de desembre de 2012 a la sortida d'una discoteca, a Baquèira.

Tot i que inicialment la fiscalia demanava per Ruiz-Mateos tres anys i quatre mesos de presó, finalment ha acceptat reduir la petició de pena en aplicar els atenuants de reparació del dany, ja que ha lliurat al jutjat els 85.000 euros en concepte de responsabilitat civil, i de dilacions indegudes, ja que el judici s'ha celebrat més de quatre anys després dels fets. Els altres tres acusats han quedat absolts.

Segons el reconeixement final dels fets per part dels acusats i les parts, el 31 de desembre de 2012, dos grups van discutir dins una discoteca, a Baquèira. En un estava el fill petit dels Ruiz-Mateos i en l'altre els dos joves víctimes de l'agressió. Un cop a fora de la discoteca, els dos agredits van intentar amagar-se dins l'hotel on treballaven però l'acusat, que anava amb un altre noi que no s'ha pogut identificar, els va enxampar i els va apallissar. Un dels joves va trigar en curar les ferides un mes i l'altre gairebé un any. Les parts entenen que els altres tres acusats van arribar en cotxe al lloc dels fets després de l'agressió per endur-se el fill petit dels Ruiz-Mateos.

L'advocat de les víctimes, Enric Rubio, s'ha mostrat satisfet per la condemna perquè "finalment s'ha fet justícia" després de quatre anys. Reconeix que la pena és mínima però destaca la indemnització que han pogut percebre els seus clients. Rubio ha destacat que les imatges que es van aconseguir del moment dels fets van ser clau per condemnar Álvaro Ruiz-Mateos.