La nova novel·la de l'escriptor nipó Haruki Murakami, Kishi Dancho Koroshi (Matar al comendador), composta per dos volums, ha sortit aquest divendres a la venda al Japó enmig d'una gran expectació i secretisme, ja que fins ara no ha transcendit res sobre l'obra.

Com ja és costum, els seguidors més fidels de l'autor japonès s'han congregat des d'aquesta darrera mitjanit a diverses llibreries de la ciutat de Tòquio, on han assistit al tradicional compte enrere i han esperat pacientment per aconseguir els primers exemplars de la novel·la.

La llibreria Sanseido del barri toquiota de Jimbocho va habilitar una sala des de la mitjanit i fins a les 6 del matí perquè els més impacients poguessin començar a llegir la nova novel·la, amb un preu de 1.800 iens (15 euros) per volum. Altres llibreries de la ciutat tenien previst obrir a les 6 del matí, quatre hores abans del que és habitual, per començar amb la distribució de la novel·la número 14 de l'etern aspirant al premi Nobel de literatura.

Després d'anunciar la publicació de la seva nova obra, Murakami, de 68 anys d'edat, va reconèixer que aquesta seria «una història rara» però poc més n'ha transcendit abans de la seva arribada a les llibreries.

D'aquesta forma, el secretisme al voltant d'una novetat editorial de l'escriptor japonès més internacional s'ha tornat a repetir i l'editorial Shinchosha només havia revelat el nom i la data de la seva publicació, a més de no lliurar fins ahir exemplars de Matar al comendador ni als crítics especialitzats.

Publicada en dos volums, amb els títols Arawareru idea (Idees emergents) i Utsurou metaphor (Metàfora mòbil), aquesta serà la primera novel·la llarga que l'autor publica després d'Els anys de pelegrinatge del noi sense color, que va arribar a les llibreries nipones l'abril del 2013.

El 2015, l'autor de l'aclamada novel·la Tòquio Blues (Norwegian Wood) va publicar Homes i dones, una col·lecció de sis relats curts, un d'inèdit i 5 prèviament publicats en una revista literària.