Alícia Sánchez-Camacho hauria prestat fals testimoni a la jutge sobre la gravació de la conversa del restaurant La Camarga amb l'exparella del fill de Jordi Pujol, segons una gravació publicada ahir pel diari Público.

Camacho va declarar davant de la magistrada que ella mateixa havia pagat el dinar, quan en realitat va ser Método 3 (a instàncies de Camacho) qui va reservar i pagar amb antelació per deixar-ho tot preparat per gravar la conversa. Público va publicar ahir les converses entre l'empleat de Método 3 Alejandro Borreguero i el personal del restaurant per dur a terme els preparatius de la trobada, que incloïen la instal·lació d'un centre de flors amb micròfon.

En elles queda demostrat que Borreguero va fer la reserva en nom de Sánchez-Camacho, i també que va pagar a l'avançada l'import total de la trobada.

Quan la conversa va sortir a la llum fa uns anys, la líder popular va denunciar Método 3 per gravació il·legal i intromissió del dret a l'honor, i va declarar davant la jutgessa en qualitat de denunciant, testimoni, víctima i perjudicada. Llavors va sortir del pas a les preguntes del fiscal de si el dinar l'havia pagat ella: «crec que el vaig pagar jo... No ho recordo. Com que no pago mai en efectiu ni amb targetes (perquè el pagament es fa a través d'un compte del partit), suposo que em devien posar el tiquet, jo devia firmar i es devia enviar al partit per ser cobrat».

Les reaccions no es van fer esperar. Companys seus de la mesa del Congrés (d'on ella és vicepresidenta primera), com la secretària d'Acció Institucional de Podem i vicepresidenta quarta, Gloria Elizo, van reclamar a Camacho que doni explicacions. La dirigent popular, per la seva banda, va limitar-se a manifestar que aquestes informacions «no són noves».

«Contra la Generalitat»

Público també va revelar ahir en un nou fascicle sobre l'operació Catalunya que el broker francès que va denunciar l'exconseller Felip Puig assegura que va ser manipulat per ordre directa de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz.