El judici al català, de Terrassa però que va formar part de les llistes de Plataforma per Catalunya a Manresa, Artur Segarra, únic acusat d'assassinar a Bangkok el seu compatriota David Bernat el 2016, ha quedat vist per a sentència després de la declaració de l'inculpat, que va reiterar la seva innocència i va al·legar que va ser enganyat.

Segarra, que s'enfronta a una condemna màxima de pena de mort, ha assegurat davant del jutge que ell no havia matat ningú, una versió que manté des que va ser detingut fa més d'un any. El tribunal de jutges dictarà sentència el pròxim 21 d'abril.

Durant més d'una hora, va contestar les preguntes de la defensa per intentar contradir la versió policial que l'acusa de ser l'únic planificador i executor del segrest, robatori, tortura i assassinat del consultor, entre altres delictes. Segarra, que va reconèixer que la nit de la desaparició de Bernat va prendre unes copes amb ell però va assegurar que va tornar sol a casa, va adduir que va ser enga-nyat i va implicar en el cas la tailandesa Pritsana Saen-ubon, aleshores parella de l'acusat. Segons Segarra, la tailandesa li va demanar el número del seu compte bancari a Tailàndia abans del crim i dies més tard el va avisar de l'arribada de 5 transferències de diners, procedents, segons la investigació, de Bernat.