El Ministeri de l'Interior ha anul·lat la prova d'ortografia realitzada pels aspirants a ingressar a la Policia Nacional, donada la seva complexitat, ja que l'examen es componia de cent paraules, entre elles algunes en desús com "yuyo", "champurrear o" diunvirato " .

La decisió s'ha adoptat després de les queixes rebudes pels aspirants a ocupar una de les gairebé 2.700 places de l'escala bàsica de Policia que es van examinar el 14 de gener d'aquesta prova, que consistia a corregir en vuit minuts quines paraules d'un llistat de cent estaven ben escrites i quins no.

Des de "cascabel", "claraboya" o "biquini" fins a "carriño", "cian", "aruñar", "yuyo", "champurrear" o "diunvirato" són algunes dels termes que havien d'assenyalar com correctes o no els examinats. Del total, 28 paraules eren incorrectes.

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), majoritari en el cos, va denunciar la prova perquè no avaluava "el nivell de competència dels alumnes" i perquè, segons informa a la seva pàgina web després de l'anul·lació de la mateixa, la selecció de paraules del examen incloïa termes que "mai es fan servir en la tasca policial i són d'ús reservat a erudits".

Tot i que ha estat anul·lada i no tinguda en compte en el còmput de notes dels aspirants, el SUP ja ha demanat al director general de la Policia, Germán López Iglesias, que es depurin responsabilitats i es faci pública l'anul·lació, ja que el tribunal no ha dictat cap acord sobre la mateixa ni ha comunicat de manera oficial que aquesta prova ha quedat invalidada.