La defensa de l'exresponsable del Palau de la Música Fèlix Millet està sondejant la Fiscalia sobre les possibilitats d'un pacte que permeti rebaixar substancialment les penes al seu client, per a qui el ministeri públic demana 27 anys i mig de presó.

Segons fonts judicials, l'oferta d'acord que Jordi Montull, mà dreta de Millet, va plantejar al fiscal per salvar de la presó la seva filla Gemma ha portat la defensa de l'expresident del Palau a moure fitxa per explorar la viabilitat d'un acord que pugui comportar-li una reducció de les penes de presó a què s'exposa.

Els moviments de Millet podrien estar condicionats per la declaració que prestin Jordi Montull i la seva filla Gemma dimecres que ve i en què el fiscal podria demanar interrogar en primer lloc l'exdirectora financera, qui, si l'acord fructifica, detallaria la informació de què disposa sobre el presumpte pagament de comissions a CDC a través del Palau de la Música.

Amb la seva delació, Montull busca que la Fiscalia rebaixi la seva petició de condemna a tres anys de presó -dos de substituïbles per multa-, mitjançant l'aplicació de diversos atenuants, entre aquests la de confessió.

En les dues primeres sessions del judici, Millet i Montull, distanciats al llarg del procés judicial, han protagonitzat discretes converses privades a les portes de la sala de la Ciutat de la Justícia.