Un jutge de Madrid ha prohibit circular a l'autobús de HazteOir per considerar que els missatges que exhibeix denigren els menors transsexuals, de manera que l'associació els substituirà per uns altres amb l'objectiu de poder tornar a circular pels carrers.

El jutge d'Instrucció 42 de Madrid ha acollit la petició de la Fiscalia tot i que ha descartat la seva tesi que els eslògans que exhibia fossin constitutius d'un delicte d'incitació a l'odi, tot i que sí que denigren els menors transsexuals.

Per això, ha prohibit la circulació mentre segueixi retolat amb les frases «Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho», ja que discriminen els que «que exerciten la seva identitat sexual de forma diferent de l'heterosexual, que l'entitat HazteOir defensa com a única». Davant d'aquests arguments, l'associació ultracatòlica ha optat per cobrir l'eslògan amb un «vinil gegant» que portarà altres missatges «molt cridaners» en contra de la «ideologia de gènere».

Amb això, espera que demà l'autobús, en què han invertit «bastants milers d'euros», pugui tornar a circular una altra vegada pels carrers, si bé l'Ajuntament de Madrid els ha avisat que estarà «atent» als nous missatges i que, arribat el cas, actuarà amb la mateixa fermesa que en la primera ocasió. El consistori va considerar una «bona idea» la proposta del PSOE perquè els vehicles de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) realitzin una campanya compensatòria que reconegui el dret i la dignitat dels menors transsexuals.

No obstant això, HazteOir pretén sumar un vehicle més un cop es resolgui el recurs que interposaran contra la interlocutòria del jutge madrileny, accions a les quals sumarà una «campanya massiva» de recollida de signatures i una manifestació en defensa de la llibertat d'expressió. I això perquè, si d'alguna cosa els ha servit tot això, és per evidenciar «el caràcter totalitari del lobby LGTB» i de les lleis autonòmiques sobre igualtat i no discriminació, ha remarcat el seu president, Ignacio Arsuaga, que ha lamentat que «la Inquisició gai hagi imposat la seva dictadura».

A l'espera de veure si el polèmic autocar tornar a transitar, la consellera catalana de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, va reiterar que li posaran «les màximes dificultats» si el vehicle aconsegueix arribar a Catalunya.