L'Audiència Nacional va decidir no adoptar mesures cautelars contra els expresidents de Caja Madrid, Miguel Blesa, i de Bankia, Rodrigo Rato, que així es mantenen en llibertat sense fiança. Tots van ser condemnats pel cas de les targetes black, Blesa a sis anys de presó i Rato a 4,5 anys per apropiació indeguda.

La Fiscalia havia demanat presó eludible amb fiança per a Blesa i cap mesura cautelar per a Rato, mentre que l'acusació popular reclamava presó sense fiança per a tots dos. Finalment, la secció quarta de l'Audiència va rebutjar imposar cap mesura cautelar fins que no es resolgui el recurs que interposaran al Tribunal Suprem.

Dijous de la setmana passada l'Audiència Nacional va condemnar Rato a 4,5 anys de presó i Blesa a 6 pels delictes d'apropiació indeguda en el cas de les targetes black. La Fiscalia havia sol·licitat la vista celebrada ahir per proposar mesures cautelars.

En l'acta, la Secció Quarta de la Sala Penal considera que el comportament processal de Rato ha estat «absolutament total» i que, «com no podia ser d'una altra manera, l'empara la presumpció d'innocència». El tribunal conclou que «no hi ha mèrits per atendre les peticions» per modificar la situació personal de Rato, «que ha donat mostres de subjecció al procediment al llarg del judici oral, sent aventurat i inconsistent que sigui vulnerada per la sentència dictada en contra seva».

En el cas de Blesa, l'Audiència Nacional assenyala que el seu comportament processal ha estat «irreprotxable», i recorda també que «els seus béns es troben embargats».