La presidenta andalusa i secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, va assegurar ahir que la gent vol «que el PSOE torni», però no que torni «el passat», sinó un partit «que sàpiga d'on ve, a qui es deu, qui representa i què és el que vol per a Andalusia i Espanya». En un acte organitzat pel PSOE a Sevilla per commemorar el Dia d'Andalusia, Díaz va dir que aquest és el partit del qual se sent «orgullosa» i que «entre tots» seguiran «construint», i va defensar que la gent ho està «esperant».

«Tenim un camí enorme per recórrer, però hem de confiar en el que som, en el que és aquest partit», va manifestar Díaz, que va subratllar la força d'Andalusia i del PSOE andalús i va afirmar que el partit és la seva «passió», però que el compromís és «ser útils i estar al servei dels ciutadans».

Díaz va estar acompanyada de més de 2.000 persones, segons l'organització, i va arribar amb el suport de la direcció del PSOE andalús, de nombrosos membres del govern autonòmic, dels vuit secretaris provincials dels socialistes a Andalusia i de l'alcalde de Sevilla, Juan Espadas, entre altres.

A més, va indicar que quan el PSOE es fa sentir «orgullós del que és, que és socialista, no hi ha qui el pari», cosa que creu que han demostrat durant 22 anys de democràcia a Espanya, en els quals han estat «socialistes sense cognoms , sense etiquetes». «El PSOE és la nostra passió, però aquí estem per servir la gent, ni tan sols el PSOE, a la gent», va emfasitzar.

Defuig el «sí, em presento»

Sense al·ludir a la seva possible candidatura a les primàries, com ja es preveia, la presidenta andalusa sí que va llançar les idees que creu que ha de defensar el PSOE i va fer una defensa dels pilars de l'estat de benestar i de la igualtat entre tots els espanyols com a punts forts de la política socialista, ja que va assegurar que quan defensen això són «imbatibles».

«Els socialistes vertebrem aquest país perquè l'única bandera que hi ha entre nosaltres és la de la igualtat, i ningú no pot arrossegar-nos a altres debats que no són seus», va dir Díaz, que va considerar que hi ha «un camí enorme» per l'entesa entre els «nacionalismes excloents» i la «dreta rància», va sentenciar.