Els embassaments de les conques internes de Catalunya emmagatzemen prop de 517 hectòmetres cúbics (hm³) d'aigua, un 74% de la seva capacitat, 7 punts més que fa un any, i garanteixen les demandes per a 12 mesos any, segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

La Baells (95%), la Llosa del Cavall (75%), Darnius Boadella (76%) i Susqueda (prop del 77%) són els embassaments més beneficiats per les pluges de les últimes setmanes.

Segons l'ACA, les pluges registrades en les últimes setmanes han servit per incrementar les reserves en prop de 20 punts (100 hm³), sobretot en les conques del Ter, el Llobregat i Muga.

Els embassaments de la conca del riu Llobregat se situen al 88% (188 hm³), mentre que els pantans del Ter estan al 68% (271 hm³).

En global, el sistema Ter-Llobregat es troba avui al 75% (459 hm³), quan fa un any tenia 8 punts i uns 47 hm³ menys.

L'embassament de Darnius Boadella, que proveeix d'aigua a la comarca de l'Alt Empordà, també ha experimentat un important creixement de les seves reserves i avui està a més del 76% (46 hm³), quan fa un any tenia 14 punts i 8 hm³ menys que en l'actualitat.

Amb aquest volum de reserves es podran garantir les demandes domèstiques i també la campanya de reg per a l'estiu que ve, segons l'ACA.

Quant als embassaments de Siurana-Riudecanyes, aquests es troben prop del 40%, amb prop de 7 hm³.

Encara que el volum és superior al qual es tenia fa un mes (34% i 6 hm³), la xifra encara queda lluny de la registrada fa un any, quan aquest sistema es trobava al 52% amb 9 hm³ emmagatzemats.

L'embassament de Foix registra un lleuger augment respecte a fa un any i avui està al 100% (3,7 hm³), mentre que fa un any estava al 96% amb 3,6 hm³.