La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha desistit de denunciar el jove que la va increpar a les portes del judici pel 9-N a crits de "feixista", després de revisar les imatges de l'incident i concloure que l'incident no va tenir rellevància penal.

Segons han informat a Efe fonts del ministeri públic, Magaldi, que va convocar una roda de premsa per donar la seva versió de l'incident davant els mitjans i anunciar que sospesava obrir diligències pel mateix, ha decidit finalment no actuar contra el jove que la va increpar, després d'analitzar la jurisprudència sobre conductes similars.

En la seva roda de premsa, la fiscal en cap de Barcelona va explicar que el manifestant formava part d'un grup d'entre 20 o 30 persones que la increpava amb crits com "feixista" o "ves-te'n de Catalunya" a les portes del judici del 9-N i que, en un moment donat, es va dirigir corrent en diagonal cap a ella, la qual cosa va motivar que Magaldi temés per la seva "integritat".

L'incident que va patir Magaldi va motivar un comunicat de la Fiscalia General de l'Estat per expressar la seva solidaritat i suport als fiscals de Catalunya i denunciar l'"assetjament i els insults" que aquests havien rebut en el transcurs del judici contra l'expresident català Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9N.

En la roda de premsa en què va oferir el seu relat del succeït, Magaldi va assegurar que analitzaria amb "assossec, tranquil·litat, sentit comú i el cap fred" l'incident i examinaria les imatges captades per les càmeres de seguretat del Palau de Justícia per decidir si exercia accions penals contra el jove que la va increpar.

Segons el relat de Magaldi, l'incident va ocórrer en l'última jornada pel judici del 9-N, quan abandonava el Palau de la Justícia al costat d'un fiscal i un grup d'entre 20 i 30 persones concentrades a les portes de l'edifici la va rebre a crits de "fora, fora, la justícia espanyola".

"Per la dignitat de la institució que represento, el que jo no podia fer era ajupir el cap i sortir corrents d'aquella situació", va assegurar en la seva roda de premsa la fiscal en cap de Barcelona, que creu que, a diferència dels polítics, rebre aquest tipus d'improperis no li "va en el càrrec".

Per aquest motiu, Magaldi va explicar que es va mantenir "dret, ferm i mirant a aquelles persones" durant uns segons que li van semblar "interminables", la qual cosa va provocar que els manifestants redoblessin els seus insults.

Quan caminava per allunyar-se del Palau de Justícia, segons la fiscal provincial de Barcelona, un jove es va dirigir corrent en diagonal cap a ella, moment en què sosté que va témer "per la seva integritat" i, amb una "mirada d'odi" com no havia vist una altra en els seus 64 anys i que creu no oblidarà "en la vida", li va dir: "tu ets la Fiscalia, tu ens condemnes per posar les urnes".

Davant aquesta situació, Magaldi va explicar que va aixecar el braç i va demanar ajuda als Mossos d'Esquadra que custodiaven el dispositiu de seguretat del 9-N, per la qual cosa un agent de paisà la va acompanyar caminant fins que es va allunyar del Palau de Justícia.