L'exprimer ministre francès i derrotat en les primàries de la dreta, Alain Juppé, va confirmar que «no seré candidat a la presidència» del país en substitució de François Fillon, ja que no es veu amb capacitat d'unir la seva família política. En una declaració a Bordeus, ciutat de la qual és alcalde, Juppé va admetre que «és massa tard» per a ell, i que no encarna la «renovació» que demanen els francesos. Els Republicans van decidir donar suport unànime a la discutida candidatura de François Fillon, segons va explicar Gérard Larcher, president del Senat, en finalitzar la reunió del comitè polític celebrat a París.

«Confirmo que no seré candidat a la presidència de la República. Ho diré a Fillon i a Sarkozy si desitgen reunir-se amb mi», va explicar l'exprimer ministre, en aparent al·lusió a la invitació de l'expresident francès a una reunió tripartida amb el candidat conservador i amb l'alcalde de Bordeus per solucionar la crisi.

Amb rostre afligit i en to lúgubre, va lamentar la confusió que viu el país en vigílies de les eleccions presidencials i va tenir paraules dures cap a Fillon, de qui va criticar l'«obstinació». «L'inici de les investigacions de la justícia i el seu sistema de defensa basat en la denúncia d'un suposat complot i d'una voluntat d'assassinat polític l'han conduït a un carreró sense sortida», va lamentar.

Per part seva, Fillon va assenyalar que la decisió de Juppé de no presentar-se en cap cas a aquestes eleccions demostra que no hi havia un pla alternatiu per substituir-lo. El candidat conservador va assegurar comptar amb la legitimitat dels militants per mantenir la seva candidatura per a les presidencials del 23 d'abril i el 7 de maig i va denunciar els que volen dividir seva família política.

«Hem perdut temps en discussions absurdes, deixant via lliure a l'extrema dreta i als candidats de l'esquerra que es freguen les mans contemplant la nostra divisió», va opinar el candidat conservador.

Segons Fillon, que va ser primer ministre durant el mandat de Sarkozy (2007-2012), la manifestació en el seu suport de diumenge passat a Trocadéro, al costat de la torre Eiffel de París, va ser «un gran èxit» tant per la seva «amplitud com per la seva dignitat».

«Crec que aquesta manifestació confirma la legitimitat que vaig obtenir a les primàries de la dreta i del centre», va apreciar François Fillon, que va relativitzar l'abandonament de desenes de barons implicats en la seva candidatura.