El cantant britànic George Michael, mort el 25 de desembre passat, va morir per «causes naturals», segons va informar ahir el jutge forense Darren Salter, a càr-rec del cas.

El músic, trobat sense vida a la seva residència de la localitat de Goring-on-Thames, al comtat anglès d'Oxfordshire, per la seva parella, el libanès Fadi Fawad, va morir per una «cardiomiopatia dilatada amb miocarditis», segons els resultats de les noves proves practicades a l'artista. La primera autòpsia realitzada a Michael va llançar el desembre passat resultats «no concloents», per la qual cosa es van encarregar nous tests.

Des del principi es va descartar cap circumstància «sospitosa» al decés del popular músic, autor de coneguts temes com «Careless Whisper» o «Faith», i la policia de Thames Valley, responsable de l'àrea de Goring-on-Thames, va considerar llavors que la mort era «inexplicable, però no sospitosa».

«Les investigacions de la mort de George Michael han quedat concloses i s'ha rebut l'informe final de l'autòpsia», va indicar ahir Salter en un comunicat. «En existir una causa natural confirmada de la mort, una cardiomiopatia dilatada amb miocarditis i fetge gras, la investigació no continuarà i no hi ha cap necessitat de dur a terme una investigació o noves indagacions», va afirmar el jutge.

A la nota s'indica a més que no es proporcionaran en el futur «noves actualitzacions» sobre la mort i que la família del cantant «demana als mitjans de comunicació i als ciutadans que respectin la seva privacitat».

Fadi Fawaz va trobar mort el cantant al llit el matí del dia de Nadal, quan va anar a recollir-lo casa seva. «Se suposava que havíem d'anar a un dinar nadalenc. Vaig passar per allà per despertar-lo i, simplement, se n'havia anat. Jeia pacíficament al llit», va relatar dos dies després de la mort.

Michael, el nom real del qual era Georgios Kyriacos Panayiotouuna, va vendre durant la seva carrera més de 100 milions d'àlbums arreu del món i va ser una de les estrelles més reconegudes del món del pop de les dècades dels 80 i 90, primer com a integrant de la banda Wham! i després en solitari, quan va aconseguir que set senzills i set àlbums fossin número 1 al Regne Unit i un àlbum als Estats Units. El seu treball de debut en solitari, el 1987, «Faith», ha venut més de 20 milions de còpies a tot el món. L'any 2004, Radio Academy va nomenar George Michael com l'artista més emès a la ràdio britànica en el període comprès entre el 1984 i el 2004.

La seva mort, als 53 anys, va tancar un any 2016 que va ser molt tràgic per al món de la música, ja que va el sector va perdre el gener David Bowie, Prince el mes d'abril i Leonard Cohen el mes de novembre.