La recerca de l'espiritualitat i les arrels en un món turbulent va inspirar el grup irlandès U2 per crear un dels àlbums més importants de la història de la música, The Joshua Tree, les influències del qual segueixen estenent-se al cap de trenta anys.

El cinquè disc del quartet format per Bono (Paul Hewson), The Edge (David Evans), Larry Mullen i Adam Clayton va sortir al mercat el 9 de març de l'any 1987 amb l'objectiu no només de superar l'èxit aconseguit tres anys abans amb el treball The Unforgetable Fire, sinó de portar uns vint dublinesos al capdamunt del panorama del pop i del rock mundial.

Tres dècades després, el món torna a ser un lloc estrany i de futur incert en el qual, no obstant això, entre les seves certeses figura que U2 s'ha convertit, com volia des de The Joshua Tree, en una de les bandes més grans de tots els temps.

En l'era de dirigents populistes i autoritaris, de conflictes armats que prenen el relleu dels patits a l'Ulster o a Llatinoamèrica en els anys 80, sembla adequat, a més, que U2 tanqui ara el cercle començat amb aquest llegendari àlbum una oportuna gira mundial per celebrar aquest aniversari el 2017. D'aquesta manera, tornaran a sonar en els pròxims mesos en grans estadis els acords del tema With or Without You, primer senzill del grup, i dels de l'enganxosa cançó I Still Have not Found What I'ma Looking For, de la qual Bono sospitava que seria una bomba abans fins i tot d'acabar-la.