Investigadors nord-americans van descobrir una nova espècie de granota al bosc de protecció Pui Pui, als Andes del Perú, que van anomenar Attenborough en honor del divulgador naturalista britànic David Attenborough, conegut pels seus programes en la BBC, segons va informar ahir la revista especialitzada ZooKeys.

La granota, de nom científic Pristimantis Attenboroughi, pertany a la família craugastoridae i la van descobrir els científics Edgar Lehr i Rudolf von May, de la Universitat Wesleyan d'Illinois i de la Universitat de Michigan, respectivament.

Lehr i von May van ser entre el 2012 i el 2014 a les selves del Perú documentant els amfibis i rèptils que hi habitaven, així com el seu estat de conservació, i el seu estudi va llançar el descobriment de noves espècies, entre elles un llangardaix.

La granota habita en diverses zones del bosc de protecció Pui Pui, situat al centre del Perú a una altitud d'entre 3.400 i 3.900 metres sobre el nivell del mar, i el mascle adult mesura entre 19,2 i 23 mil·límetres de longitud, mentre que la femella, entre 14,6 i 19,2.