El que fou president de CDC Artur Mas va negar ahir que Convergència es financés il·legalment a través del Palau de la Música i va posar la mà al foc per l'extresorer i acusat Daniel Osàcar, alhora que va apuntar que a la Fiscalia li «interessa molt atribuir tots els mals del món» al seu partit. D'altra banda, ahir mateix Mas va demanar de comparèixer la setmana que ve al Parlament per donar explicacions en relació amb la presumpta corrupció a CDC.

En una entrevista a Rac1, Mas es va defensar de les acusacions dels saquejadors confessos del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, que van apuntar l'existència de comissions de Ferrovial a CDC a canvi d'obra pública. «La resposta és 'no', torna a ser 'no'», va insistir Mas davant les preguntes de si aquestes acusacions són certes. A més, va subratllar que Osàcar és una persona «absolutament honorable» i, preguntat per si posa la mà al foc per ell, va dir: «És clar que sí». De la mateixa manera es va expressar quan se li va formular la mateixa pregunta sobre l'exconseller de Justícia i diputat Germà Gordó. Mas va confirmar que «no té cap inconvenient» a anar al Parlament a donar explicacions, però va deixar clar que no es planteja abandonar la política: «no tinc per què fer-ho; ha estat la meva vida en els últims 20 anys i crec que puc seguir fent-ho, perquè a mi se'm demana ajuda», va expressar. El líder del PDeCAT va admetre que «la imatge de Convergència està sota sospita», però va insistir que no hi va haver finançament il·legal de CDC, encara que ho va negar «en la mesura» que les persones que van portar els comptes sempre li van dir que les acusacions «eren falses».

Va deixar clar que la seva responsabilitat no era portar les finances, sinó situar les persones que feien aquestes tasques: «els tresorers tenien tots els poders, i els que portàvem la línia política ja teníem prou feina». Mas va atribuir les acusacions de Millet i Montull a una operació de «campi qui pugui» per evitar la presó i, per aquesta raó, va dir, «pacten amb la Fiscalia per penjar el mort a un altre». I va apuntar que com que els investigadors van trobar convenis entre el Palau de la Música i la CatDem, «es van acollir a això perquè a la Fiscalia li ha d'interessar molt atribuir-nos tots els mals del món».