Glòria Torres i Philip McMahan, acusats de gestionar les comissions que hauria cobrat l'exconseller Macià Alavedra a través de l'entramat del cas Pretòria, han acabat donant conformitat al pacte proposat per la fiscalia i seran condemnats a sis mesos de presó per un delicte de blanqueig de capitals.

Els dos acusats han declinat fer qualsevol tipus de comentari davant el tribunal i han quedat alliberats d'assistir a les pròximes sessions del judici. El pacte amb la fiscalia arriba després que tots dos hagin reconegut els fets a canvi d'una substancial rebaixa de la petició de condemna, que inicialment era de tres anys i mig de presó. L'acord també inclou una rebaixa en les multes que els acusats hauran d'abonar per haver comés el delicte de blanqueig de capitals.

Torres i McMahan eren les dues persones que utilitzava Alavedra per gestionar el diner negre que l'exconseller obtenia en forma de comissió per la seva intervenció en les operacions urbanístiques del cas Pretòria. Els dos col·laboradors d'Alavedra haurien mogut a través de paradisos fiscals un total de 5,4 MEUR, segons descriu la fiscalia.

Amb el reconeixement dels fets, però, la fiscal ha modificat la qualificació acusatòria i el blanqueig de capitals passa a ser per un delicte únic i no continuat en el temps, com es plantejava inicialment. Dels tres anys i mig de presó es passa a només sis mesos i es redueix l'import de les multes que se sol·liciten.En el cas de McMahan la multa de 4,2 milions que se sol·licitava inicialment, passa a ser de 2,6 milions, o d'un any de presó substitutori en cas d'impagament per insolvència.

En el cas de Torres, la fiscal rebaixa la petició de multa de 9,4 milions a només 300.000 euros, uns diners que la col·laboradora d'Alavedra ja hauria abonat.De la mateixa manera, la fiscal proposa modificar la petició de condemna contra Alavedra, tot i que no ha detallat en quins termes a l'espera de fer-li l'interrogatori, que es preveu que es faci entre dimarts i dimecres. Li demana que reconegui els fets, pagui la multa que se li reclama i torni 3,2 milions de comissions il·legals.En el cas d'Alavedra, la petició inicial de la fiscalia és de sis anys i deu mesos de presó i 10,3 milions de multa per blanqueig de capitals i tràfic d'influències en la requalificació dels terrenys de les operacions urbanístiques de Sant Andreu de Llavaneres i Badalona. En funció de la seva declaració, podria variar.