El tribunal d'apel·lació de la ciutat italiana de Torí ha confirmat avui la sentència amb la qual es donarà en adopció a una nena, actualment de set anys, en considerar que els seus pares, Gabriella i Luigi De Ambrosis, de 56 i 68 anys en el moment del seu naixement, no eren idonis en ser massa grans.

L'advocada de la parella, Adriana Boscagli, va anunciar que recorrerà al Tribunal Suprem, en reiterar -com ha defensat des que va assumir el cas- que els pares "són absolutament capaços de cuidar a la nena".

Al setembre de 2011, un tribunal de menors va decidir treure la custòdia de la filla de 15 mesos als seus pares en considerar-los massa ancians i després d'una denúncia per "abandonament" de la petita presentada per una veïna.

Els jutges van declarar llavors que la nena, que va néixer el 26 de maig de 2010 a Torí mitjançant una fecundació "in vitro" realitzada a l'estranger, havia de ser allunyada dels pares naturals i va ser lliurada a una família d'acollida.

Segons aquesta sentència, la nena era "fruit d'una aplicació distorsionada de les enormes possibilitats que ofereix el progrés en matèria genètica", "es quedarà òrfena molt aviat i, a més, es veurà obligada a cuidar uns pares grans, amb possibles patologies greus o minusvalideses".

Els problemes d'aquesta parella formada per Gabriella, bibliotecària, i Luigi De Ambrosis, jubilat i exalcalde d'un petit poble, van començar un mes després del naixement de la nena, quan un tribunal de menors els va llevar la custòdia després que els veïns avisessin la policia de que la petita havia estat abandonada en un cotxe.

El pare assegura que havia deixat al bebè dormint a la cadira del cotxe, que estava aparcat davant de la casa, mentre descarregava la compra i per no despertar-la.

El pare va ser absolt de l'acusació d'abandonament, però el tribunal de menors va decidir que els pares eren massa grans per ocupar-se de la nena.

La nena podrà ser ara adoptada definitivament per la família amb la qual viu des de fa prop de set anys.