El govern holandès va al·legar ahir que va ser impossible una solució raonable amb Turquia sobre el conflicte bilateral suscitat dissabte després de rebutjar l'entrada de dos ministres turcs que anaven a fer un míting polític a Rotterdam perfer costat al referèndum constitucional convocat per Ankara. Les autoritats holandeses van impedir l'aterratge de l'avió del ministre d'Exteriors turc, Mevlüt Çavusoglu, a Rotterdam, on volia participar en un míting, igual que a la ministra d'Assumptes Familiars, Fatma Betül Sayan.

El govern holandès va divulgar la matinada de dissabte a diumenge una declaració oficial per assenyalar que «en el contacte mutu amb Turquia, els Països Baixos van deixar clar diverses vegades que no s'havia de comprometre l'ordre públic i la seguretat al nostre país», segons mitjans locals. Va afegir que «la recerca d'una solució raonable va resultar impossible», i va afirmar que «els atacs verbals de les autoritats turques amb què van respondre avui [per dissabte]són inacceptables».

Per a les autoritats neerlandeses, que la ministra turca es desplacés finalment per carretera a Rotterdam «va ser irresponsable en aquest context».