El reelegit secretari general de la Joventut Nacional de Catalunya (JNC), l'organització juvenil del PDeCAT, Sergi Miquel, va aprofitar el seu discurs de proclamació a la cloenda del XIXè congrés de la formació per comparar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la líder ultradretana francesa, Marine Le Pen, i el president republicà dels EUA, Donald Trump. Segons Miquel, els tres polítics formen part d'un «populisme» que amenaça la societat actual i va fer una crida a barrar el pas a aquesta tendència.

Per al líder de la JNC, els tres representen un moviment polític que «mira cap al passat amb rancor i fomentant l'odi», mentre que el PDeCAT i els seus joves «miren cap al futur» de manera positiva. Al seu discurs, a més, va voler deixar clar que, a diferència d'altres organitzacions independentistes, ells «mai» no abraçaran el socialisme, ja que va considerar que és una ideologia que porta conseqüències que «acostumen a anar en detriment de la llibertat».

Postveritat d'esquerres

Miquel va fer aquesta reflexió animant els seus a crear una organització que freni «el camp adobat per als populismes i la postveritat de dretes i d'esquerres». «Hem de crear espais sòlids per fer front als populismes que arrelen arreu del país i del món», va dir amb una imatge de Colau, Le Pen i Trump al darrere. Miquel va ser reelegit amb el 77 % dels vots.