Un pres va aconseguir ahir eludir la vigilància de la presó Model de Barcelona, que d'aquí a pocs mesos tancarà les seves portes, i es va enfilar a la teulada de la presó per protestar per considerar-se víctima d'una situació d'injustícia.

Segons fonts pròximes al cas, l'intern, un preventiu reincident de 21 anys d'edat, va aconseguir accedir a la teulada de la vetusta presó barcelonina, on està en una situació controlada per un dispositiu dels Mossos d'Esquadra, que han acudit al lloc alertats per la direcció del centre penitenciari.

L'intern, casat, amb una filla i amb la seva dona embarassada, va portar a terme aquesta actuació per protestar pel que considera una situació d'injustícia, ja que al·lega que no ha comès els delictes que se li imputen, que són robatori amb intimidació i robatori a casa habitada.

L'intern és un pres preventiu de la presó de Ponent de Lleida que havia estat traslladat a la presó Model de Barcelona, perquè dilluns havia de comparèixer en seu judicial. L'intern estava a la tercera galeria de la presó Model de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van establir un perímetre de seguretat als voltants de la presó. Aquest incident se suma a l'intent de fugida que van protagonitzar la nit de divendres passat dos interns del mateix centre.