La policia espanyola ha detingut per ordre de l´Audiència Nacional l´empresari Jorge Barrigón Lafita, propietari de l´empresa Cat Helicòpters, adjudicatària del Servei Català del Trànsit des del 2006, suposadament en relació a la investigació sobre la fortuna que la família Pujol tenia a Andorra.

Segons fonts de la investigació s´han fet diversos escorcolls per trobar documentació relacionada amb el cas. La setmana passada va transcendir que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) havia demanat al jutge José de la Mata aprofundir en la investigació dels contactes de l´empresa amb el departament d´Interior de la Generalitat, després que un exsoci de l´empresa advertís de possibles irregularitats en els concursos d´adjudicació del servei.

La investigació gravita a l´entorn d´un préstec que el Barragón Lafita hauria rebut de Josep Pujol i que la UDEF considera fictici. Segons el relat amb que treballa la policia, en alguna ocasió l´empresa havia traslladat a Andorra membres de la família Pujol a Andorra.