Vicent Sanchis creu que TV3 «no ha estat mai una televisió governamental». En una entrevista a Els Matins, el nou director de Televisió de Catalunya va afirmar que la sortida de Jaume Peral «va ser pactada amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals», i va defensar que el seu nomenament «no s'ha fet a dit». Així mateix, considera legítimes les crítiques rebudes, però va afegir que «hi ha hagut reaccions molt dures, però ja m'ho esperava». Sanchis va demanar «una oportunitat per afrontar els reptes amb tota la gent de la casa». Quant als crítics amb el nomenament, Cs va sol·licitar la compareixença de Sanchis al Parlament, en denunciar que per al nomenament s'ha tingut en compte, segons el seu parer, el «criteri ideològic i no el professional», i el fet que reuneixi «dos criteris: ser independentista i anti-Ciutadans».

Sobre el model que té al cap, Sanchis va assegurar que vol una TV3 «més àgil» per «competir amb les cadenes privades», i creu que una de les claus per recuperar espectadors és apostar «pels productes d'entreteniment». En una altra entrevista, a El Matí de Catalunya Ràdio, Sanchis va apuntar a la possibilitat que la cadena compri «sèries o pel·lícules de fora» o intenti adquirir més drets esportius. No obstant, va recordar que aquestes operacions «costen molts diners».

Davant Terribas, va reconèixer que en els últims anys «s'ha abusat de tertúlies, d'informació política i de reportatges». «Han de tenir un percentatge necessari i s'han de fer molt ben fets, però hem d'entretenir», va afegir Sanchis.