El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que el govern de la Generalitat i l'executiu central «estan parlant» encara que no arriben a acords i la seva confiança mútua «està molt trencada». En declaracions a TV3, Iceta va donar a entendre que, segons la informació que li arriba, els dos governs mantenen canals de comunicació, malgrat la tibantor de les seves relacions.

«Sé que estan parlant, però qui ho fa i en quins termes, no. Hi ha diàleg però no es posen d'acord», va explicar Iceta, que va ser el primer a avançar que Mariano Rajoy i Carles Puigdemont s'havien vist en secret, al començament de l'any. Segons Iceta, «sempre hi ha temps de parlar moltes coses i restablir la confiança mútua», malgrat que ara «aquesta confiança està molt trencada».

D'altra banda, també durant l'entrevista, Iceta va assegurar sentir «tristesa, indignació i sorpresa» per les revelacions en el judici del cas Pretòria, si bé va destacar que «no hi ha cap element» que apunti a un finançament irregular del seu partit.

El líder dels socialistes catalans va subratllar que, «des del moment zero» en què va esclatar el cas Pretòria, els càrrecs socialistes implicats en la trama «van ser apartats del partit».

«No hi ha cap element de finançament irregular del partit, no em sento part d'aquest judici», va remarcar Iceta, que va dir sentir-se «totalment tranquil» pel que fa al PSC, perquè el que hi havia darrere del cas Pretòria eren segons sembla «negocis personals».