El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, considera que l´anunci previst per aquest divendres sobre el desarmament d'ETA "arriba tard" perquè fa cinc anys que l'organització terrorista va renunciar a la violència. Hernando ha assegurat que el seu partit vol ser "enormement prudent" amb el comunicat perquè "ja hem assistit a informacions i comunicats" que ho anunciaven i que després "s'han frustrat". Amb tot, el portaveu socialista ha assegurat que, en cas de confirmar-se el desarmament d'ETA, "es tracta d'una notícia rellevant, important" però ha afegit que "ni és la primera ni la última" perquè la darrera "ha de ser la dissolució definitiva de la banda terrorista".

Hernando també ha assenyalat que si el final de la violència i el desarmament d´ETA es produeix serà signe que "la democràcia i els demòcrates hem vençut al terror i el terrorisme".

Per últim, el portaveu del PSOE al Congrés també ha volgut recordar les víctimes i les seves famílies que "durant aquest temps han patit tan el terror en les seves carns i en la dels seus familiars".