Un internauta ha acceptat una pena de vuit mesos de presó per publicar tuits xenòfobs, entre ells un que feia escarni de les víctimes catalanes de l'accident de Germanwings, en la primera sentència ferma per catalanofòbia dictada a Catalunya.

La sentència preveu que l'acusat pugui eludir la presó, a condició que no torni a delinquir, faci un curs de drets humans i no discriminació i retiri els missatges xenòfobs del seu perfil de Twitter en quinze dies, cosa que hauran de comprovar els Mossos. L'acusat, condemnat per un delicte contra els drets fonamentals pel qual haurà de pagar 720 euros, va publicar el 24 de març del 2015 un tuit que es burlava dels passatgers morts en l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps: «poca merda veig a Twitter per haver-se estavellat un avió ple de catalans». En la investigació que va obrir en relació amb aquest missatge, la Fiscalia va detectar que l'acusat havia publicat «multitud de missatges de naturalesa racista i xenòfoba» entre el 2014 i el 2015.

«Insisteixo: Espanya hauria de passar a anomenar-se Subnormalia i Múrcia hauria de ser considerada la Subnormal profunda», «Mandela? Un negre que no surt a 'De la calle viajeros' ni és negre ni és res» o «Que una dona barbuda guanyi Eurovisió us sembla escandalós però que una altra governi Espanya no tant» són alguns dels missatges que el condemnat havia publicat a Twitter.