Els Mossos d'Esquadra van immobilitzar i van retirar de la via pública aquest divendres l'autobús transfòbic de la plataforma ultracatòlica HazteOir, d'acord amb la mesura cautelar adoptada per la conselleria d'Afers Socials i Família de la Generalitat, perquè vulnera la llei catalana contra l'homofòbia.

Poc abans de les 14 hores, els agents dels Mossos d'Esquadra que havien retingut a mig matí l'autobús al peatge de Martorell (Baix Llobregat) van procedir a immobilitzar el vehicle i el van començat a retirar de la via pública, de manera que el van transportar sota custòdia policial cap a un dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona situat als voltants de la capital catalana, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas.

La conselleria de Treball, Afers Socials i Família va acordar aquesta mesura cautelar d'immobilització i retirada de la via pública de l'autobús transfòbic en el marc de l'expedient sancionador que pretén obrir a la plataforma HazteOir, per vulnerar diversos articles de la llei catalana contra l'Homofòbia i la Transfòbia, aprovada pel Parlament el 2014.

En declaracions als periodistes a Roses (Alt Empordà), el conseller d'Interior, Jordi Jané, va indicar que els Mossos d'Esquadra, després de retenir a l'autobús al peatge de Martorell (Baix Llobregat), havien identificat les tres persones que anaven al vehicle, havien comprovat els missatges que portava imprès a la carrosseria i n'havien elaborat un informe fotogràfic.

Amb tot aquest material, els Mossos d'Esquadra van redactar una acta que van traslladar al secretari general de la conselleria d'Afers Socials i Família, que és qui va acordar les mesures cautelars d'immobilització i retirada de la via pública.

El mateix dia a la tarda, els Mossos d'Esquadra van dispersar un grup de joves que increpava i llançava ous, aigua i pintura a la plaça Berenguer el Gran de Barcelona a tres representants d'HazteOir, mentre el seu líder, Ignacio Arsuaga, s'encarava a ells amb actitud desafiadora.