El líder de Podem, Albano Dante Fachin, va garantir ahir que la direcció acatarà el mandat de les seves bases, que ha votat majoritàriament desmarcar-se del nou espai dels comuns en una consulta «vinculant» i «legítima», per la qual cosa va convidar la resta de partits a assumir les condicions de la seva formació.

En la consulta promoguda per la direcció de Podem perquè les bases decidissin si s'integren o no en el nou espai polític dels comuns, el 62,14% dels participants -2.424 vots- va optar per desmarcar-se en les «condicions actuals», el 37,45% dels inscrits -1.461 vots- es va decantar per integrar-se a la confluència, mentre que el 0,41% -16 vots- va ser en blanc.

Segons les dades facilitades ahir per la direcció de Podem en roda de premsa, la participació en la consulta va ser de l'11,45%, prenent com a paràmetre el cens d'inscrits actius -un total de 34.098 militants-.

Barcelona En Comú va considerar ahir que el nou partit dels comuns contempla i «dóna resposta» a les condicions que reclama Podem per poder-s'hi integrar, i va demanar a la formació morada «valentia, generositat i sumar esforços» per «construir Un País en Comú», el nou subjecte polític.