El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, va considerar ahir que l'Agència Europea del Medicament (AEM) està cada vegada més a prop de la capital catalana: «quant més prenem el pols, més constatem que Barcelona té opcions reals». Així ho va dir en la inauguració del saló Infarma, que se celebra aquesta setmana al recinte Granvia de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, i que organitzen conjuntament els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia.

Dilluns, els col·legis professionals de metges, farmacèutics, economistes i enginyers de Catalunya van expressar el seu suport a la candidatura barcelonina, i es van sumar així al suport ofert per la Generalitat, el Congrés, el Ministeri de Sanitat i la presidència del govern. Comín va aplaudir la «gran aliança» perquè en aquesta ocasió Barcelona es converteixi en la seu de l'organisme europeu i no passi com el 1992, quan la capital catalana va perdre davant Londres. Un altre punt a favor per a Barcelona és la voluntat dels treballadors de l'AEM, ja que aquests hi haurien mostrat la seva preferència en una enquesta interna, segons va revelar Comín.

L'AEM és un organisme descentralitzat que dóna servei a 500 milions d'habitants i té com a finalitat harmonitzar la feina de les agències reguladores dels estats de la Unió Europea.