? El delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, va deixar clar que el govern espanyol «no quedarà de braços plegats» si el Parlament aprova definitivament els pressupostos per al 2017 incloent-hi la disposició addicional 31a, que fa referència al referèndum. Millo va criticar que la Cambra actuarà «fora del marc de la legalitat» si no atén el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, i va avançar que, si això passa, «tindrà conseqüències».

El delegat no va parlar obertament de recórrer al Tribunal Constitucional (TC), tot i que ho va deixar entreveure fent referència al fet que ja hi ha altres formacions -en al·lusió al PSC- que ja ho han anunciat. «No som els únics que ens hi oposem», va precisar Millo. De totes maneres, el delegat de l'Estat va voler fer una crida «al seny i al sentit comú» abans d'avançar esdeveniments, i confia que els comptes tiraran endavant sense la disposició.

El Parlament sotmet a aprovació definitiva el pressupost del 2017 aquest setmana. Millo va recordar que el Consell de Garanties Estatutàries -òrgan que depèn de la Generalitat- va emetre un dictamen on considerava inconstitucional aquesta disposició. «El mateix Consell de Garanties Estatutàries ja ha deixat clar que aquesta disposició no es pot incloure al pressupost», va reblar Millo, que entén, doncs, que el Parlament hauria «d'atendre» la resolució d'aquest òrgan consultiu. «Si el Parlament no fa cas del dictamen estarà situant la llei més important que té el Govern fora del marc de la legalitat», va afegir el delegat de l'Estat.

Tanmateix, Millo es va mostrar confiat que l'executiu català rectificarà, i va dir que vol donar «una oportunitat al sentit comú i al seny». Ara bé, ja va avançar que, si s'aproven amb aquesta disposició, no quedaran «de braços plegats».