Una embarcació d'inspecció marítima de la Generalitat va localitzar ahir a 160 metres de profunditat el pesquer «El Fairell», que dilluns es va enfonsar després de ser envestit per un mercant rus, i a partir d'avui podrà ser inspeccionat per intentar localitzar els dos pescadors desapareguts.

Els equips de rescat van prosseguir ahir la recerca dels dos mariners (un marroquí de 34 anys i un senegalès de 37 anys), que segons una de les principals hipòtesis que es barallen podrien haver quedat atrapats a l'embarcació, de manera que trobar el vaixell enfonsat era una prioritat per localitzar-los.

L'embarcació d'inspecció pesquera «Lluerna», de la direcció general de Pesca i Assumptes Marítims de la conselleria d'Agricultura, va obtenir ahir imatges submarines d'un objecte de 24 metres que, per la seva situació, dimensions i forma, coincideix amb el pesquer enfonsat, i la Generalitat va confirmar que es tracta d'«El Fairell».

Després d'aquesta troballa, a partir d'avui entraran en acció el robot submarí (ROV Comanxe) procedent de Fene (la Corunya) i el vaixell «Clara Campoamor», traslladat des de Cartagena, perquè Salvament Marítim pugui iniciar la inspecció submarina del pesquer enfonsat.

El «Clara Campoamor» arribarà aquesta nit a Barcelona, cosa que permetrà que s'iniciï la instal·lació del ROV, en un complex procés d'acoblament que requereix entre 12 i 18 hores.

Salvament Marítim manté activat l'operatiu de recerca dels dos desapareguts, en el qual ahir van participar l'helicòpter «Helimer 205» i l'embarcació «Guardamar Calíope», de Salvament Marítim, les llanxes «LS Mediterrània» i «LS Neptú», de la Creu Roja, el caçamines «Sella», de l'Armada Espanyola, i les patrulleres «Río Santa Eulalia» i «Río Tordera», de la Guàrdia Civil.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil manté oberta la investigació per intentar descobrir les causes de l'accident, que segons la principal hipòtesi va ocórrer per un error de navegació del mercant rus, de 140 metres d'eslora.

En el marc d'aquesta investigació, la Guàrdia Civil va interrogar el capità, un oficial i un mariner del mercant rus «MID Volga 2», tots ells de nacionalitat russa, que van donar negatiu en el control d'alcoholèmia.