El grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat aquest dijous al matí l'atemptat d'aquest dimecres a Westminster on van morir cinc persones -una d'elles l'assaltant- i desenes més van resultar ferides.

La reivindicació ha arribat hores despés que se sabés el MI5, el servei d´intel·ligència britànic, tenia constància del presumpte terrorista que hauria atemptat a la zona de Westminster, a la capital britànica, aquest dimecres. Segons ha confirmat la primera ministra, Theresa May, l´atacant, de qui encara no se n´ha revelat la identitat, "havia estat investigat feia anys", era de nacionalitat britànica i se´l relacionava amb "el terrorisme extremista" però es tractaria d´una "figura perifèrica" que hauria actuat en solitari. En una compareixença al Parlament, que aquest dijous ha reprès l´activitat habitual, May també ha confirmat que ja són vuit les persones detingues a Birmingham i Londres en relació amb l´atemptat.

Vuit detinguts arran de l'atemptat terrorista a Westminster

El portaveu de la unitat antiterrorista de Scotland Yard, Mark Rowley, ha confirmat la detenció de vuit persones en sis domicilis diferents a Birmingham, Londres i d'altres localitats presumptament vinculades amb l'atemptat d'aquest dimecres a la capital britànica. La policia també ha rebaixat la xifra de morts de cinc a quatre. Pel que fa als ferits, set estarien encara en estat crític. Rowley ha evitat donar més detalls sobre la identitat de l'atacant, però ha avançat que treballen amb la hipòtesi que es tracti d'un llop solitari "inspirat pel terrorisme internacional". L'atacant va morir abatut a trets per un agent, després d'apunyalar-ne un altre en intentar accedir al Parlament de Westminster.