25 de març de 2017
25.03.2017
40 Años
40 Años

Empresaris suggereixen la falsificació de factures per justificar comissions a CDC

Altres empreses neguen factures al Palau mentre estaven inactives

25.03.2017 | 00:35
Fèlix Millet, expresident del Palau de la Música

Diversos empresaris van assegurar ahir que l'exdirector administratiu del Palau de la Música Jordi Montull era qui els ordenava que feines fetes als domicilis particulars d'ell, la seva filla o de Fèlix Millet les facturessin a nom de l'entitat musical, per a qui també treballaven. Montull ho justificava explicant-los que ell i Millet tenien una entesa amb el Palau perquè l'entitat els pagués obres particulars per retornar-los un deute i perquè no cobraven cap sou per la feina que feien per al Palau. Altres empresaris van assegurar que mai van treballar per al Palau.

Javier Gregorio Lacambra, cap administratiu de comptabilitat de Triobra, va explicar que Jordi Montull ordenava a l'administrador de l'empresa que les obres de reforma i ampliació fetes a la casa de Millet de l'Ametlla del Vallès anessin a nom del Palau i que es variés el concepte per dissimular. Jaime Lendínez, d'Horencat, va explicar que la seva empresa era una subcontractista de Ferrovial que feia obres al Palau. No obstant això, l'empresa només facturava a Ferrovial, no pas al Palau, tot i que l'entitat va presentar a Hisenda factures falsificades pagades a Horencat. Francesc Mañaricua, propietari d'FM2 i IM2, que va fer instal·lacions i tasques de manteniment al Palau,va explicar que ell enviava els pressupostos a Millet i li van dir que ell i Montull tenien una entesa amb el Palau perquè l'entitat els pagués obres particulars per retornar-los un deute i perquè no cobraven cap sou. «No em va estranyar», va dir. A més, va explicar que Millet i Montull feien un «control exhaustiu» de totes les feines i factures.

També va declarar Clàudia Valsells, filla d'un dels amos de Natur System, empresa de la qual l'extresorer de CDC Daniel Osàcar era soci. Aquesta empresa va fer donatius al partit. Com a treballadora d'una altra empresa de pintura interior, va explicar que mai va treballar pel Palau ni a casa de Gemma Montull, tot i que consten factures falsificades a nom d'aquesta empresa en la comptabilitat de l'entitat musical.

Aleix Pareja, de Clos Interiors, va explicar, per exemple, que no va parlar mai amb Gemma Montull del preu ni del pagament de les obres que van fer a casa seva, ja que això ho parlava amb el seu pare.

Per últim, dos empresaris més van confirmar la falsificació per part del Palau de diverses factures de les seves companyies, ja que en la data de facturació estaven inactives o acabaven de crear-se i encara no tenien ni domicili fiscal ni telèfon fix.

Durant la sessió també es van poder escoltar i veure les gravacions de les declaracions al jutjat d'Instrucció de dos homes ja morts. El primer va ser Salvador Oller, comercial de Letter Graphic i New Letter, que va explicar que era Montull qui deia quines feines s'havien de facturar a la Fundació o a l'Orfeó. Es dóna la circumstància que aquestes dues empreses de mailing van treballar pel Palau i per a CDC. Els responsables de les empreses, acusats, van explicar que va ser Oller qui els va portar el partit polític com a client durant campanyes electorals i qui hauria recomanat a l'empresa fer donatius al partit per mantenir-lo com a client. Però en l'interrogatori al jutjat d'Instrucció no es va fer referència a aquest aspecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema