Un jutge de Barcelona va acordar ahir presó preventiva eludible amb una fiança de 50.000 euros per a l'oficial que conduïa el mercant rus que va envestir dilluns passat un pesquer a Barcelona, acusat de dos delictes d'imprudència greu per la mort de dos dels ocupants de l'embarcació.

Segons va informar el TSJC, el titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona, que ahir va interrogar com a investigats el capità del mercant rus MID Volga 2 i el seu primer oficial, va fixar un termini de cinc dies per fer efectiu el pagament de la fiança i, mentrestant, va ordenar la retirada del passaport a l'oficial i li va prohibir sortir d'Espanya. El capità va quedar en llibertat provisional.

El jutge atribueix de moment als dos investigats dos delictes d'imprudència greu amb resultat de mort, després que els equips de rescat ja hagin pogut recuperar els cadàvers dels dos pescadors d'El Fairell que es van ofegar en enfonsar-se l'embarcació, un marroquí de 34 anys i un senegalès de 37 anys. El Fairell, que continua enfonsat a 160 metres de profunditat a una milla i mitja de la sortida del Port de Barcelona, va quedar «destrossat» pel «cop terrible» que va rebre del mercant rus, segons el capità del vaixell de Salvament Marítim Clara Campoamor, Juan Ortiz.